lauantai 28. maaliskuuta 2015

Satojen kaloreiden lenkki

...vesisateessa kävelysauvojen kanssa! Kaivelin tänään kävelysauvat paaaksun pölykerroksen alta ja lähdin diabeetikkoystäväni kanssa kävelylle tilittämään ärsytyksiä verensokereista. Toimi, eikä koko vesisadettakaan enää lenkin aikana huomannut.



Lenkin lopuksi sykemittarikin näytti huikean summan, 959 kulutettua kaloria! Tuohon summaan tosin kuuluu myös ennen sauvakävelylenkkiä kävellen tehty piipahdus postissa, mutta kulutettuja kaloreita joka tapauksessa. Aikaisemmin tuskailin sitä, kuinka pystyisin liikkumaan  enemmän sykealueella 2 ja tattadaa, ratkaisu löytyi! Tuosta noin 2h 15min kestäneestä liikuntasuorituksesta syke sykki mukavissa lukemissa 1h 30min ajan. Siitäpä nuo kulutetut kaloritkin tulivat. Vaikka kovasti tietysti toivoisin, että kaloreita olisi kulunut jo pelkästään siitä urhoollisuudesta, että lähdin tietein tahtoen kastelemaan itseni veisateeseen... ;-)




Mutta että kävelysauvat... Myönnän, että minulla mahtaa olla orastava 30kriisi, mutta kävelysauvojen ulkoiluttaminen ei missään nimessä liity vanhenemiseeni! (Eihän?!) Toki ainakin omien havaintojeni mukaan lenkkipoluilla näkyy keskimäärin enemmän vanhempia ihmisiä sauvojen kanssa kuin nuorempia, mutta suosittelen lajia lämpimästi myös meille nuoremmille. Sauvat antavat vauhtia, sykkeet nousevat paremmin käsienkin ollessa aktiivisesti mukana ja tokihan tällaisessa treenissä selkäkin saa enemmän rasitusta verrattuna tavalliseen kävelyyn. Jatkossa en anna sauvojen kerryttää pinnalleen yhtä suurta pölykerrosta, kuin tässä noin 2 vuoden aikana ehti tapahtua, vaan aion antaa sydämeni sykkiä jatkossa sauvoille useamminkin.

Ette muuten ikinä arvaa mitä! Mulla on ollut tänään karkiton lauantai!!!

- C

Koska sauvojen kanssa kuvaaminen lenkillä olisi ollut suhteellisen haastavaa, ovat tässä postauksessa olevat kuvat keskiviikon kävelylenkiltä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti