sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Ai että, taisin löytää uuden ihanan lajin omaan lajireptuaariini!

Nykyisin liikuntani on ollut pitkälti kuntosalia, erilaisia jumppia ja lenkkeilyä. Jumpista suosikkejani ovat jo jonkin aikaa olleet erilaiset tanssilliset jumpat, kuten Sh'Bam ja BodyJam sekä BodyCombat. Erityisesti Combat on tosin jäänyt viimeaikoina harmillisen vähiin, sillä sääreni kipeytyy nykyisin joskus nopeastikin hypyistä, joskus jopa pelkästä nopeasta kävelytahdista. Mutta säärikipu onkin toinen tarina kerrottavaksi...

Joka tapauksessa, vietin pari viikkoa sitten viikonloppuna olin liikunnallisella diabeetikoiden leirillä ja sain siellä maistiaisia joogasta. Tuli tunne, että tätä täytyy kokeilla lisää. Niinpä varasin itselleni pitkäperjantaiksi Easy Yogan. Ja voi vitsit, se oli ihanaa!

Lähde

Miksi se oli ihanaa? Tunnin rauhallisuus, omien rajojen kokeilu uudella tavalla, venyttelyn yhdistäminen liikkuvuusharjoitteluun päästämättä kuitenkaan lihaksia helpolla... Kuten ohjaajakin sanoi, sana easy ei viittaa siihen, että kroppa päästettäisiin helpolla vaan siihen, että tunnilla tehdään vain helppoja liikeratoja sisältäviä asanoita eli asentoja (oon heti ihan sisällä tässä joogasanastossa ;-)). Tunti oli kuin mulle tehty. Tunsin, että vaikka olinkin täysin keltanokkana tunnilla, kykenin tekemään tunnilla kaikki asiat, mitä kuuluikin tehdä, mutta kuten sanoin, jouduin kuitenkin hieman haastamaankin itseäni. Ainoastaan oikea nilkkani pisti joissakin asanoissa hieman vastaan, enkä tyhmyyttäni sitten kehdannut sanoa tunnin vetäjälle tästä, vaan hammasta irvistellen yritin kestää nämä kivualiaatkin asanat. Joka tapauksessa, tunnin jälkeen minulla oli myös onnistunut fiilis, mikä ei ole itsestäänselvyys silloin, kun lähdet kokeilemaan täysin uutta lajia ensimmäistä kertaa.

Lähde

Tunti yhdistettynä edessäoleviin pitkiin pääsiäisen vapaisiin = tunne tunnin jälkeen oli täydellisen rentoutunut ja mieli seesteinen. Kävellessäni joogan jälkeen kotia kohti, mieleeni nousi sanat joustava ja vahva. Sellaiselta minusta tunnin jälkeen tuntui.

Ps. Jouduin tällä kertaa lainaamaan kuvia netistä, sillä en itse aivan vielä taivu kovinkaan ihmeellisiin asentoihin ;-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti