torstai 12. helmikuuta 2015

Nyt tekee mieli karkkia ja kovasti!

Elämässäni ei ole varmaan koskaan ollut hetkeä, etteikö makea olisi maistunut. Tällä viikolla mulla on kuitenkin ollut pahemman luokan makeanhimo. Tekisi mieli herkkuja, paljon herkkuja. Arnoldsin donitsia, Punnitse ja säästä -herkkuja, Makuunin karkkia,... Tiistaina sorruin ja söin Johto-cafessa täydellisen valkosuklaakeksin. 3€ hinta oli kova, mutta makuelämys paras mitä koskaan olen keksiä syödessäni kokenut. Niiäa keksejäkin tekee yhä mieli. Melkein mitä vain!


Eilen kaupassa käydessä suorastaan kiemurtelin himoissani. Tuijotin pitkään paistopistemunkkeja ja -pullia. Maitohyllyllä teki mieli vanukkaita. Näin parhaaksi, etten edes harkitse katselukierrosta karkkihyllyllä. Sain sovittua itseni kanssa kompromissin ja ostin vain kreikkalaista jugua, jälkiruoaksi, ajattelin. Kotiin päästyäni minua odotti kotona kirjekuori. Rakas ystäväni oli lähettänyt minulle ystävänpäiväsuklaata. Juuri sopivan 35g sydänsuklaan. Juuri täydellinen ajoitus. Kiitos L! Kreikkalaiset jugut jäi kaappiin odottamaan. 


Googlettelin, kuinka selättää makeanhimo. Keventäjät-sivusto kertoo, että sokerin käyttö lisää makean himoa, mutta en tiedä, mikä sokerinkäyttö tämän ihan multimaattisen himon on nyt aiheuttanut? Viikonloppuna tuli joo vedettyä taas makeaa, onko tämä sitten vieroitusoire? Enemmän tosin yhdistän tämän tietynlaisen himon kuukauden kiertoon.

Keventäjien ja Pudottajien nettisivuilla oli listattu jos minkälaisia keinoja makeanhimon taltuttamiseen.
- Syö purkkaa- Laita banaaniviipaleita pakkaseen ja herkuttele niillä Laita makeustustabletti kielelle. Toimii kuulemma vielä seuraavana päivänäkin.- Juo vettä puoli litraa. Lisää veteen vielä jääpaloja ja pureskele nekin.Vähäkaloriset mehukeitot voi korvata karkitMango-piltti toimii!
Ihan päteviäkin vinkkejä. Katsotaan, tuleeko joku säännöllisemmin käyttöön, mutta mehukeitot eivät kyllä koskaan tule olemaan karkkien veroisia! :-D Veden juontia tulisi yhä lisätä, mutta juoda nyt puoli litraa kerralla? Sen jälkeen hölskyy niin paljon mahassa, ettei taatusti tee mieli enää työtää suuhun mitään.

Kuulen mielelläni, jos jollakulla on jakaa lisää hyviä vinkkejä näiden "voisin syödä karkkikaupan tyhjäksi" -päivien varalta :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti