sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pienryhmässä treenaaminen - mitä se on ja mitkä fiilikset siitä jäi?

Nyt on treeniryhmän kaikki kokoontumiset takana. Ryhmä kokoontui siis 8 kertaa ja aika meni hirvittävän nopeasti huolimatta yhdestä parin viikon tauosta.

Mitä tuosta ryhmästä jäi sitten käteen? Kokemuksena treeniryhmä oli mukava, olihan ryhmässä treenaaminen minulle aivan uudenlainen tapa treenata. Ryhmän muut jäsenet olivat mukavia, rempseitä ja voisiko sanoa helpostilähestyttäviä persoonia, joka teki tietysti ryhmässä olon helpoksi. Ryhmässä oli siis minun lisäkseni 3 muuta naista. Ryhmähenkemme oli hyvä, mutta toisaalta olisin ehkä kaivannut jopa tiiviimpää yhteydenpitoa ryhmäläisten välillä. Tiiviimpi yhteydenpito olisi voinut tehdä pienryhmätreeneistä enemmän yhteisen projektin ja uskoisin, että se olisi myös kasvattanut tsemppihenkeä keskuudessamme. WhatsAppiin perustettu ryhmä jäi aikalailla kanavaksi, joissa sovittiin uusia aikoja ja esitettiin pt:lle muutamia toiveita treenien suhteen. Viimeisellä kerralla oli puhetta, että voitaisiin treenailla yhdessä oma-aloitteisesti salilla joskus, mutta pahoin epäilen, että hyväksi ajatukseksi jää mm. siitä syystä, että toiset tekee vuorotyötä ja toiset virkatyöaikaa.


Ryhmäkerroilla teimme kiertoharjoittelun tyylisiä harjoituksia, joissa oli neljä eri liikettä tehtävänä, jolloin jokainen teki yhtä liikettä vuorollaan. Teimme toisinaan kiertoharjoittelua myös pareittain tehden esimerkiksi kahta eri liikettä vuorotellen tai samaan aikaan. Muutamalla kerralla kävimme läpi liikkeiden tekniikoita maastavedosta, kyykystä ja penkkipunnerruksesta. Näillä kerroilla pääsi turvallisesti kokeilemaan, kuinka paljon tankoon voi ladata rautaa, kun oli pt sekä vartioimassa tekniikkaa että varmistamassa tarvittaessa takana.

Tapaamiset, jolloin kävimme juurikin niitä läpi liikkeiden tekniikoita olivat minulle kuitenkin ehkä antoisimpia ja niitä ryhmätapaamisia, joista opin eniten uutta. Näillä kerroilla sai onnistumisen kokemuksia siitä, että osaa tehdä jonkun liikkeen oikein ja ehkäpä vielä ihan mukavalla määrällä painoja. Tämä on asia, jonka kanssa painiskelen aina vain: teenkö liikkeen oikein? Meidän ryhmäläisten välillä ei missään nimessä ollut minkäänlaista kilpailua esimerkiksi siitä, kuka jaksaa tehdä isoimmilla painoilla vaan henki oli salliva ja hyväksyvä. Muiden ryhmäläisten läsnäolo sai kuitenkin näissä tekniikkatreeneissä yrittämään täysillä, viimeiseen asti, mistä sai lisää onnistumisen kokemuksia.

Uusi treeniryhmä voisi olla jossain myöhäisemmässä vaiheessa mukava, mutta olen nyt kuitenkin hyvillä mielin myös siitä, että voin treenata omien aikataulujeni mukaan. Tässä vaiheessa koen myös, etten välttämättä saisi juuri nyt hirveästi mitään uutta treeniryhmästä. Toki rahakin on kyseessä. Harmittaa, etten kirjoittanut treeniryhmäkertojen jälkeen tarkkaan ylös, mitä eri liikkeitä tehtiin. Tämän kun olisi tajunnut tehdä, olisi nyt mukava liikepankki koottuna!

Nyt siis jatkan tyytyväisenä itsenäisiä treenejä. Varsinkin maastaveto onnistuu nyt varmemmin ;-) Tosin useampi kerta on vielä pt:n kanssa yksilötreenejä edessä ja pt:n kanssa treenaaminen tulleekin jatkumaan nyt tämän kuun lopussa. :-)

Tunnisteista löydät treeniryhmän, jonka takana on muutama postaus, jossa aihetta lisää käsitellään.

-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti