sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Supertreenit hiekkarannalla

Huh, tänään oli aamu, jolloin piti kysellä, saisiko aamupalan sänkyyn. No en saanut, mutta tovin kesti päästä sängystä ylös aamupalalle. Jo yöllä pelkkä asennon vaihto muistutti eilisestä.


Olin nimittäin eilen Fit-lehden ja Lean in five weeksin järjestämässä supertreenissä Hietsun uimarannalla. Supertreeni oli kertaluontoinen 1,5 tunnin ilmainen liikuntatapahtuma, johon lähdin ystäväni kanssa mielenkiinnosta katsomaan, mitä supertreeni käytännössä tarkoittaa. Sää oli paras mahdollinen auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Treeni oli rankkaa. Sikatreeni, kuten Fitin päätoimittajakin sanoi.

Tapahtumassa tehtiin ensin yhdessä lämmittelyjä, jonka jälkeen 100 hengen porukka jaettiin kolmeen ryhmään ja jokainen ryhmä kävi läpi kolme erilaista pistettä. Yhdessä pisteessä Markus Pöyhönen veti juoksutreeniä. Pisteellä juostiin määrätty pätkä täysiä ja sitten hölkättiin takaisin lähtöpisteeseen, tämä toistettiin 3 kertaa. Sitten lähtöviivalla kyykättiin ja käskystä lähdettiin kulkemaan matkaa askelkyykyin. Käskystä piti jäädä pumppaamaan askelkyykkyä toviksi. Huh, sykkeet nousi jo tässä pisteessä korkealle! Tässä videopätkällä näkyy meininkejä tältä pisteeltä: https://instagram.com/p/149FLMGMG1/?taken-by=fitlehti

Supertreenissä ei paljoa hölläilty, vaan vaihtoaikaa seuraavalle pisteelle oli vain minuutin verran. Toisella pisteellä Tomi Kokko veti lihaskuntotreeniä. Jos joku kolmesta pisteestä pitäisi valita helpommaksi, olisi se tämä, vaikka missään nimessä tässäkään treenissä ei päässyt helpolla. Pisteellä tehtiin mm. kyykkyjä, vatsalihaksia ja punnerruksia. 30 sekunnin ja 45 sekunnin pidot kyykyssä sai kyllä voihkimaan aivan ääneen.

Viimeisellä pisteellä tehtiin hyppytreenejä. Sivuhuomautuksena kerrotakoon, ettei minulla ole yhtään hyppyvoimaa, ei sitten nimeksikään. Salillakaan en uskalla edes yrittää boxille hyppyä, kun kuivaharjoitellessakin voi jo todeta, etten pääse riittävän korkealle. Mutta joka tapauksessa, tällä pisteellä mm. hypittiin tasahyppyjä, juoksutyylisiä vuorojaloin tehtäviä hyppyjä ja lopuksi tehtiin vielä parikierrosta sammakkohyppyjä, jossa burpee-liikkeestä hypättiin tasajalkaa ja näin edettiin koko merkitty matka. Olipa muuten ihanan kamalaa. Ja sykkeet katossa, arvatenkin.

Pisteiden kiertämisen jälkeen treenejä jatkettiin vielä yhdessä tehden mm. Burner400 -treeniä pienissä ryhmissä. Tässä videossa näkyy pätkä tästä treenistä https://instagram.com/p/15AxnomMKz/?taken-by=fitlehti. Lopuksi juostiin myös sorsajuoksut ja tässä videon pätkässä koko porukka pinkoo sorsaa kohti: https://instagram.com/p/15SFbko6P6/?taken-by=leaninfiveweeks.

Tällainen iso ryhmäliikuntatapahtuma oli todella piristävä ja hauskaa vaihtelua. Puhumattakaan siitä, että treenin aikana sai kyllä tosisaan haastaa itseään ja jopa kokeilla vähän rajojaan. Hiekkarannalla treenaaminen oli itsessään myös uudenlainen kokemus. Hiekkarannalla käyminen kesäisinkin on hieman epämiellyttävän rajoilla, hiekka kengissä ja jokapaikassa ei kuulu lempijuttihini. Supertreenissä piti nämäkin ajatukset heittää menemään ja heittäytyä hiekkaan silloin kuin niin käskettiin :-D Minunkaltaiselle hikoilijalle ulkoilmassa treenaminen oli mukava kokemus. Lämpöasteita oli varmaan noin 10 asteen pinnassa ja pienen tuulenvireen käydessä en edes huomannut, että minulla olisi ollut hiki. Jos olisin tehnyt vastaavan treenin sisätiloissa, olisi hikoilu todennäköisesti niin paljon, että koko treeni olisi käynyt epämiellyttäväksi. Burpeeta tein eilen enemmän kuin koko elämäni aikana tähän mennessä olin tehnyt.

Sykemittari oli päällä kotiovelta takaisin kotiovelle, sillä menin tapahtumapaikalle kävellen. Kokonaiskulutus oli sykemittarin mukaan 1300 kaloria, ihan jees! ;-) Jo oma hengästyminen treeneissä kertoi, että sykkeet todella olivat korkealla ja sykemittari sen vahvistikin, sillä lähes tunnin ajan sydän sykki 3. sykealueella eli yli 158:ssa.

Tämän jälkeen heräsi kyllä kiinnostunus tämänkaltaisia treenejä kohtaan. Tomi Kokko järjestääkin tuota Lean in five weeks -valmennusta, jossa toisena vaihtoehtona olisi osallistua face to face -treeneihin, jotka järjestetään juurikin Hietsussa 2x viikossa aamuisin. Työaikataulujen vuoksi en voi harmillisesti edes harkita siihen osallistumista ainakaan nyt tänä keväänä. Siinä kyllä kunto kasvaisi kohisten!

Nyt on erityisesti jalat yhtä pökkelöä, varsinkin etureidet. Eilistä fiilistellessä ja huomista odotellessa... ;-)

Treeni-intoista alkavaa viikkoa kaikille!

-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti