lauantai 3. tammikuuta 2015

Miksi palkkasin personal trainerin?

Viime syksynä vaihdoin salia, kuten edellisessä postauksessa kerroinkin. Uuteen jäsenyyteen kuului siis ilmaisia treenejä personal trainerin kanssa. Aloin pohtia, mitä jos ostaisin yhteisiä treenejä lisää eli niin sanotusti palkkaisin itselleni personal trainerin. Olinhan jo aikaisemmin haaveillut personal trainerista, mutta pitänyt sitä niin kalliina, että ajatukset todella jäivät haaveilun tasolle. Tuntuihan se hullulta, että maksaisin kymmeniä euroja yhteisistä treeneistä personal trainerin kanssa. Olin kuitenkin kyllästynyt siihen tietämättömyyteen, osaamattomuuteen ja näiden aiheuttamaan turhautumiseen, mitä liikuntaan ja erityisesti salitreeniin liittyi. Liekö mukana myös orastavaa 3kympin kriisiä, kun ajattelin, että elämäntapoja on nyt todella muutettava.

Minulla ei ollut käytännössä aikaisempaa kokemusta personal trainerin kanssa työskentelystä. Minulle on aikaisemmin tehty kaksi saliohjelmaa ammattilaisen toimesta, mutta noilla kerroilla on oikeastaan "vain" mietitty liikkeet ja katsottu, että teen ne kutakuinkin oikein. Noilla kerroilla saliohjelmaa ei siis ole edes kokonaan tehty yhdessä läpi. En missään nimessä vähättele näiden ohjelmien merkitystä, sillä ne ovat patistaneet minut käymään oikeasti siellä salillakin pelkkien jumppien sijaan, mutta koen, että treenaaminen oli joiltakin osin kuitenkin vähän sinnepäin tekemistä.





Halusin saada enemmän tatsia treenaamiseen. Vaikka olin jonkin verran säännöllisesti liikkunutkin aikaisemmin, halusin karistaa liikunnasta pakkopullamaisuuden rippeet ja tehdä siitä elämäntavan. Haastaa itseäni. Halusin saada minulle räätälöidyn saliohjelman, jonka liikkeet oikeasti osaisin tehdä ja joka näin kannustaisi ja motivoisi jatkamaan. Halusin saada vinkkejä ja apuja asioihin, joiden suhteen olen ollut epävarma. Näihin lukeutuu mm. askelkyykky, jota suorastaan vihasin aikaisemmin. Niin, ja tietysti se ruokavalio.

Ainoa miinuspuolena oli tuo jo mainitsemani raha. Ajattelin kuitenkin, että voisin laittaa saman rahan paljon turhempaankin. Se on sijoitus itseeni ja personal trainerin kanssa tehtäviin treeneihin sitoutuisin takuulla. Halusin päästä treenaamisen makuun kunnolla, joten sovin personal trainerin kanssa yhteisiä treenejä riittävän määrän. Lisäksi ajallisesti riittävän pitkälle ajalle sovitut treenit sitouttavat lisää ja pääsen hommasta jyvälle enemmän kuin muutaman kerran tapaamisten aikana mahdollisesti pääsisin.

Nyt yhteisistä treeneistä on takana noin puolet. Personal trainerin palkkaaminen ei ole kaduttanut minua yhtään.

-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti