sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen arkiviikko

Vuosi ja elämäntapamuutos ei alkanut ollenkaan hassummin. Treenejä kertyi kiitettävästi tälle viikolle viime viikon sairasteluista huolimatta. Tiistaina kävin tosiaan aloittelemassa liikkumista kevyen kävelylenkin muodossa. Torstaina kävin salilla treenaamassa selän, rinnan ja kädet. Olipa muuten kiva olla salilla taas treenin parissa, varsinkin kun ei ollut ruuhkaa, jota kyllä kovasti ihmettelen. Tammikuun alkupuolen arki-ilta ja välillä vapaiden painojen alueella ei ollut kuin toinen treenaamassa minun lisäkseni. Jos saisin valita, kävisin aina typötyhjällä salilla. Illalla käytiin vielä poikaystävän kanssa yhdessä kävelylläkin.




Perjantaina kipasin töiden jälkeen tuttuun tapaan salille. Perjantain treeni on lähes poikkeuksetta viikon paras treeni, sama se mitä treeni käytännössä on. Treenaamaan pääsee usein jo vähän aikaisemmin ja onhan edessä viikonloppu, jota ei kyllä voi aloittaa paremmin kuin treenin jälkeisillä fiiliksillä. Perjantaina treenasin salilla jalkoja ja vatsoja. Olin taas kuolla. Askelkyykky kiertäen kyykkyjen, askelnousujen ja maastavetojen jälkeen on jotain niin tuskaista, ettei sitä edes itsekään tajua ennen kuin siinä vasta tehdessä. Mutta ihanaa rääkkiä  kai  se vaan kuitenkin on. Eilen lauantaina kävin tarkoituksella kävellen kaupassa vähän kauempana, vaikka kevyt palautteleva kävely se treenaamisen kannalta vain olikin. Tänään vetäisen vielä jalkaani lenkkarit tai salihousut, lähden lenkille tai teen kotitreenin. Voisiko illan saunavuoroa muuten edes ansaitakkaan? ;-)





Viikko kului myös mukavasti syömistenkin osalta. Pieniä terveellisiä välipaloja saisin kylläkin lisätä, tai oikeastaan ylipäänsä alkaa syömään. Arkena en kuitenkaan syönyt mitään kovin epäterveellistä. Pari kertaa jouduin syömään ns. ylimääräistä nostaakseni verensokeria illalla tai yön aikana. Nuo tuollaiset tankkaamiset ottaa päähän, mutta juuri nyt ei kauheasti muutakaan voi ja näillä mennään.

Perjantaina tein jotain, mitä en muista aikoihin tehneeni, jos ylipäänsä koskaan. En ostanut lainkaan karkkia tai muita herkkuja! Tuli kylläkin ostettua liian hyvää leipää (karpalo-cashew ciabatta, nam!), jota sitten söin liikaa, mutta tuo karkittomuus on niin iso juttu minulle, joten pari ylimääräistä leipäpalaa ei tätä voittajafiilistä vie. Eilen pidettiin poikaystävän kanssa suunnitellusti herkkupäivä: itsetehtyjä hampurilaisia ja tietysti myös karkkia. Kaiken sen mättämisen jälkeen ajattelimme yhteistuumin, että herkutella voi, mutta jatkossa yritämme muistaa termin kohtuus... Tänään käytiin syömässä aasialainen buffet, joka ei tainnut olla kevyimmästä päästä rasvan käytön suhteen. Eilisestä oppineena söin kuitenkin tänään kohtuudella, joten en pode huonoa omaa tuntoa tuosta lähes roskaruoan syömisestä.

Yhteenvetona voisin todeta, että hyvä viikko. Olen liikkunut säännöllisesti. En vetänyt herkkuja 3 päivää kaksin käsin niin kuin useimmiten. Ehkäpä nämä on juuri niitä pieniä askelia, joita tässä kannattaakin ottaa?

Olen tässä kirjoitellessani ladannut itseeni energiaa kuuntelemalla hyviä biisejä. Nyt lähden muuttamaan sen energian hikipisaroiden muotoon. Mukavaa alkavaa viikkoa! Minä aloitan viikon treenit huomenna treenaamalla pt:n kanssa pitkästä aikaa :-)

-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti